10 Aralık 2010 Cuma

Seinfeld


İşte karşınızda tam bir klasik haline gelen Seinfeld! Dizinin konusu hiçbir şey. Evet yanlış okumadınız. Dizinin bir konusu yok. Bir komedyen olan Jerry Seinfeld ve adamın günlük başından geçen olaylar üzerine kurulu. Dizinin ortaya çıkışı 4. sezonda da konu ediliyor aslında. NBC yapımcılarına tamamen hiç bir şey hakkında olan ve hiçbir fikirlerinin olmadıklarını söyledikleri sahne bayağı eğlenceliydi.

Dizi 4 ana karakter üzerinden işleniyor.


Bunlar soldan sağa,  Kramer,  George, Elaine ve Jerry. En kayda değer ve en sevdiğim hatta diziyi izleme nedenim olan karakter Kramer.

Dizi aslında en izlenebilir bir türde. Bölümleri 22 dakikalık ve tam bir çerez dizi. Ağır konusu yok diyeceğim ama ağırı bırakın konu yok ortada! Dizinin tamamı durum komedisi üzerine kurulu. Zaten bu durum Situation comedy (sitcom) olarak biliniyor. Sitcom lafını duyunca kaçmayın ama. Normalde sitcom lafını bende hoş karılaşamazdım. Ama bu dizi ayrı birşey. Özellikle Kramer karakterine bayılacaksınız. 90'lı yıllarda yayınlanan dizi 9 sezon sürmüş. Genelde sezon başı 20 civarı bölümü var. Bölümlerini izledikçe bloga bu dizi hakkında daha bilgiler yazmaya devam edeceğim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder